Mjölkchoklad vs. 70%

Förlåt ni som trodde ni hade en ursäkt till att äta choklad. Jag och flera personer som jag känner tycker, tror och känner att det är okej att äta choklad när man "är på en diet", "bantar" eller bara äter "hälsosamt" så länge det är mörk choklad. För det är inte lika dåligt som mjölkchoklad.. Vi har blivit lurade. Här har jag gjort en jämförelse på Marabous två olika sorter. Mjölk vs. 70%. Det är ju inte så stor skillnad på dom två, men äter man 70% chokladen kan man lika gärna äta mjölkchokladen om man tycker bättre om den.

Detta är näringsvärdena per 100 gram och som ni kan se innehåller den mörka chokladen både mer fett och kalorier. Så detta är inte det bättre alternativet. Sedan har ju folk (och jag) som ursäkt att mörk choklad blir man snabbare mätt/trött på så man äter mindre.. Jag kanske bara talar för mig själv nu, men jag blir faktiskt mätt/trött på bara en bit eller två av mjölchokladen också. Dock om du skulle gå på någon diet där ENDAST kolhydraterna spelar roll så är den mörka chokladen (31 gram) bättre än mjölkchokladen (58.5 gram).



DENISE TIPSAR
Det bättre alternativet.
Jag kunde inte lämna inlägget med endast tråkig fakta, så "skickar med" ett bättre alternativ också. Jacky från Ekströms har BETYDLIGT mycket mindre kalorier och fett, är mycket godare än vanlig choklad och man orkar äta mer! ;)



Kommentarer
Postat av: Johanna Ström

All choklad är fet men vanlig mjölkchoklad innehåller bara skit, mörk choklad innehåller nyttiga antioxidanter men det ska ätas med måtta ^^

2011-01-10 @ 19:15:47
URL: http://kiiitten.blogg.se/
Postat av: lilla denise

jajaa, då är jag med! haha men som du säger, det ska ätas med måtta! :D

2011-01-10 @ 19:17:02
URL: http://lilladenise.blogg.se/andraupplagan
Postat av: Alven

Har inte mörk choklad andra typer av fett, alltså inte lika mycket mättat fett som mjölkchoklad? Eller det har jag för mig iaf :)

2011-01-10 @ 19:22:23
Postat av: ello

ja, man får ju bara äta en ruta eller två. Sen är det fingersmisk :P

2011-01-10 @ 19:25:25
Postat av: lilla denise

alven, den enda ingrediensen som är annorlunda är att mjölkchokladen innehåller vasslepulver.



så den mörka innehåller ingenting utöver mjölkchokladens ingredienser, förutom mer kakao. och kan inte hitta nån info om att kakao ska innehålla bra fetter.. så de är nog ingen skillnad faktiskt.



choklad som choklad, en fetare och en mindre fet! :P

2011-01-10 @ 20:41:07
URL: http://lilladenise.blogg.se/andraupplagan
Postat av: Josie

Mjölkchoklad är sååå mycket godare än mörk choklad, so f*ck antioxidanterna, jag kör på mjölkisen! haha



sv; nä jag trivs faktiskt alldeles utomordentligt i min frisyr jag har just nu så jag håller mig till den. Skönt som fan att slippa löshåret dessutom :p



2011-01-10 @ 21:17:20
URL: http://thejosie.blogg.se/
Postat av: Chokladpralinen

Men jag har hört att den ljusa (smalare) choklad är mycket sämre för hyn?

Vad ska man välja, valk på magen eller finnar i fejset?! :P

2011-01-10 @ 22:30:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0